Voor het laatste 112 nieuws uit Culemborg.

‘Boef in de wijk’

In de avond van 4 februari heeft er een oefening plaatsgevonden ‘Boef in de wijk’. De oefening heeft plaats gevonden in Culemborg oost en west.

Het doel van deze oefening was het bekijken van de effectiviteit van de WhatsApp-groepen.

Tijdens de oefeningen hebben twee ‘nep’ boeven zich verdacht opgehouden in de wijken. Zij hebben aan auto’s gevoeld en hierin gekeken, in tuinen gekeken, en met een zaklamp rond gelopen in de wijken.

Door de alertheid vanuit de Whatsapp-groepen heeft de politie op de Noteboom een aanhouding van deze ‘nep’ boeven kunnen verrichten.

Na deze oefening is er met een aantal beheerders van de Whatsapp-groepen geëvalueerd.

  • Bij twijfel bel altijd 0900-8844 of 112. Schroom niet om te bellen. Beheerders hebben bij deelnemers soms wat twijfel gemerkt.
  • Wanneer u een verdachte situatie signaleert gebruik dan de SAAR methode, signaleren, alarmeren, appen en reageren. Naast dat u dus melding maakt in de app bel ook 0900-8844 of 112.
  • In de whatsappgroep van de beheerders werd aangegeven dat de berichten gedeeld waren, dit is nooit verkeerd maar gezamenlijk hebben wij besloten dat dit niet noodzakelijk is. Dus gezien de hoeveelheid reacties wordt dit in een vervolg niet gedaan.
  • Deze oefening zal niet veelvuldig gedaan worden, dit om de betrouwbaarheid van de uitgezette berichten te behouden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*